Jag kandiderar till Internationella utskottet

11 Feb

Det senaste halvåret har för mig varit en process. Att först helt skära av Grön Ungdom och sedan bit för bit engagera mig lite igen. Jag har saknat förbundet men har ingen vilja att engagera mig lika mycket som jag gjorde tidigare. Men när jag lämnade Grön Ungdoms förbundstyrelse lämnade jag också mycket oavslutat, och en sådan sak är mitt internationella arbete.

Jag blev invald i det Internationella utskottet tillsammans med Ingrid Nyman, Sabina Syed och Susanna Ahnlund i oktober 2010. Det var då en så gott som icke-existerande verksamhet och under den tid jag först suttit i utskottet och sedan har varit ansvarig i FS har vi kommit väldigt långt, men inte hela vägen. Ingrid Nyman som kanske gjort allra mest för det Internationella utskottet under dessa år sitter idag i FYEG:s styrelse och är den första svensken på lång tid som tagit plats där.

Det är också just mot FYEG som jag skulle vilja arbeta. När jag satt som FS-representant hade jag av naturliga skäl en annan roll och varken tid eller möjlighet att arbeta aktivt gentemot FYEG. När jag tillsammans med Carl-Vincent Reimers (som också kandiderar till IU) deltog på FYEG:s General Assembly började jag förstå vilket enormt värde utbytet mellan organisationerna i Europa har. Vi har mycket att lära av den fantastiska gräsrotsaktivism som finns i många europeiska länder. Genom att ta in och sprida positiva exempel tror jag att vi kan stärka lokala Grön Ungdom-avdelningar där resurserna är små. Men vi har också mycket att erbjuda de andra i FYEG. När det handlar om konkret politisk påverkan, strategiskt arbete och att lyfta in unga så är Sverige fantastiskt duktiga och där är vårt perspektiv extremt viktigt.

Men varför väljer jag och kandidera först nu när valberedningen sedan länge lagt sitt förslag? För mig är det viktigt att jag kandiderar till en styrelse jag tror på och vill arbeta med. Jag blev väldigt glad när jag såg att Matilda Andersson var föreslagen till förbundstyrelsen och jag vet att hon vill arbeta med internationella frågor där. Hon kommer at vara en kompetent och positiv drivkraft som kan utveckla IU vidare. När jag också såg att Carl-Vincent Reimers ställde upp stärktes min vilja att kandidera då jag arbetat med honom på FYEG:s årsmöte och  i IU. Han har ett perspektiv och en analytisk förmåga som är viktig i det här sammanhangen och skulle göra ett fenomenalt jobb i IU.

Tack vare framför allt dessa två personer känner jag äntligen att jag har viljan och drivet att börja engagera mig igen. Att få förnyat förtroende för att få fortsätta arbetet med de internationella frågorna under 2013 vore för mig extremt roligt och en ära. Jag hoppas att ni tycker likadant!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s