Åkesson vill göra politik av Storkyrkan

14 Sep

Jimmie Åkesson är upprörd. Han är upprörd över att en imam och en rabbin kommer att ta plats i Storkyrkan under riksmötets öppnande.

Han skriver därför en debattartikel till SvD om hur upprörd han är och tycker inte att man ska göra ett öppningen till ett politiserat jippo. Det ironiska är förstås att det i allra högsta grad vore ett politiserat jippo i Åkessons värld.

Förra året tog Åkesson på sig en folkdräkt och plockade politiska poänger på det svenska, det kristna och det traditionella. Det är ett göra ett jippo av det, och det är att politisera det. Det Jimmi Åkesson är upprörd över är förstås att det inte är hans politiska jippo som står överst på agendan.

Frågan Jimmie borde ställt sig, och frågan alla borde ställa sig är förstås en helt annan än vems politiska jippo det bör vara. Frågan är vad riksmötets öppnande gör i Storkyrkan då Sverige är ett sekulariserat land?

Annonser

4 svar to “Åkesson vill göra politik av Storkyrkan”

 1. Mats 14 september 2011 den 18:47 #

  Här har Åkesson faktiskt rätt fast jag i övrigt inte precis gillar hans politik.Därför all heder åt honom i detta ärende.Mer behöver inte sägas

 2. Carina Norden 14 september 2011 den 20:02 #

  När man reflexmässigt hoppar på, och hatar som du gör, så missar man en del. Storkyrkan är fyi ett museum. Så vad tycker du att de religiösa personerna har för berättigande när Sveriges riksdag öppnar?

  • Magnus A 15 september 2011 den 2:17 #

   Carina Norden. Det har väl historiskt alltid varit religiösa personer vid stora politiska högtider i Sverige, SD försvarar vår historia och Jimmie försvarar ju kristendomen i sammanhanget i sitt inlägg. Varför försvarar du inte det?

   Vidare, varför skriver du att någon här ”hoppar på och hatar”? Vad anser du man borde kalla det Jimmie gjorde nu?

   Jakobs kommentar att Jimmie gör politik av detta stämmer till 100%. Det var ingen politik i detta arrangemang innan Jimmie protesterade mot att en jude och en muslim innebar politisering.

   Förresten: Om du inte kan förklara vad som är påhopp och hat kan det faktiskt hända att en textanalys resulterar i att ditt påstående om att andras påhopp och hat var det enda påhoppet på denna sida (möjligen jämte denna smiley 😉 …

 3. Magnus A 15 september 2011 den 2:03 #

  Protester mot nåt har ju hittills hjälpt SD att ta några procent, så nu när opinionssiffrorna ”dallrar” tror kanske Åkesson att en ny protest ska fungera? Men en låt som går i repris tappar nog attraktionskraften, särskilt om den passerar gränsen för gnäll och bara gnäll.

  På diverse bloggar som kommenterat detta rusar SD:are och hävdar att de som kommenterat Åkesson säger ja till våldet mot SD och SD:are och liknande offer-skapande. Om Jimmie med att säga något kontroversiellt söker att sluta leden inåt (inte motivet iofs om opinionen är dålig) så fyller den obegripligt hårda offerrolls-mentalitet som SD:are visar upp (som även är obegriplig på det sättet att den är så osmakligt hätsk och att alla som inte håller med SD:arna drabbas av de råaste beskyllningar) sannolikt ungefär samma roll. Ett spontan sektbeteende där det inte finns hjärnceller (dessvärre lyckades iofs en viss ”Adde” med det på 30-talet, eller?).

  Det absoluta föraktet för de som inte håller med ser jag även i hur PI (bloggen Politiskt Inkorrekt) har hanterat kommentarer, eller i SD:s bortförklarande att Margareta Sandstedts 40 000 mrd kr inte var en felsägelse utan faktiskt stämmer… där det sista jag hörde var att det fanns hemliga dokument. Bör vara omöjligt för en normal människa att vara med i och tvingas försvara allt i SD.

  De (ev. inte så bildade) SD:are som pepprar på omgivningen på nätet sitt förakt borde även kunna reflektera på vilken fin tradition detta är som Jimmie nu utnyttjar för politiska syften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s