SD vill skära ner biståndet med en tredjedel

27 Okt

SD har nu släppt sin första skuggbudget och man går ut hårt på en gång och vill skära rejält i det svenska biståndsarbetet. Trots att man under valrörelsen i debattartiklar och på debatter talat om ökat stöd till de behövande så står deras faktiska politik för det motsatta, något som jag också påpekade under valrörelsen.

I budgeten vill de minska biståndet med 9.5 miljarder kronor, och det motsvarar en sänkning med närmare en tredjedel (dagens bistånd är på ca 34 miljarder kronor och även det biståndet går till lite vad som helst).

Sverigedemokraterna är inte, oavsett hur mycket de än försöker framhäva sig själva som det, ett alternativ för den som vill se en solidarisk utrikespolitik.

Media; SVD, Expressen

Annonser

4 svar to “SD vill skära ner biståndet med en tredjedel”

 1. Martin 27 oktober 2010 den 20:27 #

  Bistånd är slöseri med pengar. Vi borde dra in allt och sluta kasta pengar i sjön. Om vi verkligen brydde oss om tex Afrika skulle vi öppna våra gränser för deras varor.

 2. Hasse 27 oktober 2010 den 21:49 #

  Solidarisk utrikespolitik = vi ger och dom roffar åt sig utan ett uns tacksamhet eller en tanke på att ge något tillbaka.

  Bistånd kan gott ske via privata organisationer utanför statsbudgeten. Det finns ingen anledning att använda statens våldsmonopol till att tvinga av medborgarnas surt förvärvade inkomster för att skicka dem till projekt som inte är tänkt att gynna någon i Sverige.

  Lägg pengarna på något vi tjänar på istället. Varför inte höghastighetståg istället för statligt bistånd?

 3. Mattias 31 oktober 2010 den 17:48 #

  Nu vet jag inte hur SD har tänkt att dom där slantarna ska användas. Det som skulle kunna göra det motiverat är att lägga det på äldrevården, sjukvården, utbildning och inskolning för somalier/irakier, mer poliser i rosengård och rinkeby eller varför inte betala av statsskulden?

  Då är det bättre att införa en frivillig skatt på 1% av inkomsten, eller en krona extra per mjölkpaket, där pengarna får gå till halvdanna projekt i tredje värden som ändå raseras av galna gerillakrigare ett år senare? Då har varje individ möjligheten att själv välja om man vill skänka sina egna surt tjänade pengar till andra.

 4. Petter 12 december 2010 den 2:49 #

  Bra skrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s