Riktigt risigt av Arkelsten

27 Okt

Att jag inte är något stort fan av Moderaternas nuvarande partisekreterare och föredetta miljöpolitiska talesperson Sofia Arkelsten borde inte vara en nyhet för någon som läser denna blogg. Men nu har hon uppvisat mer än lovligt dåligt omdöme.

Hon tog emot en All-Inclusive resa till södra Frankrike från oljebolaget Shell för att närvara på ett seminarium där. Ett halvår senare hyllade hon samma oljebolag i en riksdagsdebatt och hon har dessutom upprepade gånger bloggat om företaget och upprepade gånger citerat Shell rakt av.

Vare sig det handlar om ett mutbrott eller bara extremt dåligt omdöme kan vara värt att diskutera men positivt är det knappast. Det är dessutom så att riksdagen finansierar sina ledamöters studieresor just för att mutsituationer inte ska uppstå.

Media; SVD 1 & 2, DN, SVT, Expressen

Bloggar; Alliansfritt Sverige 1, 2 & 3, Damberg, Röda Berget, Högberg

Annonser

5 svar to “Riktigt risigt av Arkelsten”

 1. richard jarlestam 27 oktober 2010 den 20:00 #

  Finns det några hederliga moderater i stockholm eller alla har dessutom dåligt omdöme, betalar inte tv licens, låter sig mutas och ser inga problem med sitt ohederliga beteende. Ska Reinfelt nu använda ytterligare medel från skattebetalarna till att skapa retrettposter till fler ohederliga politiker som ska sko sig på skattebetalarnas bekostnad? Ej längre moderat!

 2. Nemokrati 27 oktober 2010 den 23:58 #

  När man hör hennes tal i riksdagen så framstår hon ju som PR-agent för Shell (och Preem) – vidrigt att lyssna till hennes tal med tanke på hur oljebolagen beter sig – inte minst Shell – det är en sån lång rad skandalösa miljöbeteenden som BP och Shell och en massa andra liknande ”globaliserade” ”internationaliserade” koncerner gjort sig skyldiga till. Den skiffergasutvinning som Shell fjäskat om är ju dessutom ett miljöförstöringsprojekt i gigantskala som kommer att förstöra Sveriges hela livsmedelsproduktion. Jag tycker faktiskt att hon ska avgå. Dessutom måste Carl Bildt granskas för hans Sudanaffärer är ju ännu värre, för att inte tala om Odells Bellstasundaffär och Kristerssons lägenhetsaffärer. Vad är detta för makthavare. Och vad gör de med Sverige. Det är helt enkelt vanvett.

 3. Petter 17 november 2010 den 3:16 #

  Arkelsten.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Reinfeldt ovetande om den ”olyckliga” och ”beklagliga” korruptionen? | Nemokrati - 28 oktober 2010

  […] Röda Berget – Oljefläckar på Reinfeldts nya soffa, SVD2, SVD3, arkelsten, arkelsten2, Jakob Lundgren, Progressiv blogg om solidaritet, Svensson, Min politiska sida, Kulturbloggen, […]

 2. Sanningen om samhället – 2010-10-28 FM - 28 oktober 2010

  […] Johannes Blogg. » Det rimmar väldigt illa, In Your Face, Min politiska sida, Kulturbloggen, Jakob Lundgren » Riktigt risigt av Arkelsten,Thomas Böhlmark, Peter Andersson – med rätt att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s