Svenskt bistånd går till Kolkraftsprojekt

21 Okt

Jag skriver på Alliansfritt Sverige om hur svenska biståndspengar går till att bygga kolkraftverk i Sydafrika. Inlägget går att läsa här nedan;

Det svenska biståndet har under Alliansens styre förvandlats till en cirkus utan motsvarighet och nu har biståndscirkusen nått nya nivåer. Svenska biståndspengar har nämligen via Världsbanken gått till nybyggnation av kolkraftverk i Sydafrika och det hela skedde dessutom med Maud Olofssons stöd.

Att Alliansen vurmar för kolkraft är intenågot sätt någon nyhet men att biståndspengar nu går till vurmandet måste vara ett nytt lågvattenmärke till och med för Alliansen. Det som gör det hela ännu värre är dessutom det faktum att kolkraftsprojektet inte ens kommer att leda till sänkta elpriser för den vanliga sydafrikanen, tvärtom.

Det är nu hög tid för Alliansen att spela med öppna kort och berätta hur det tänker åtgärda de uppenbara bristerna som finns i deras bistånds- och miljöpolitik.

Annonser

Ett svar to “Svenskt bistånd går till Kolkraftsprojekt”

Trackbacks/Pingbacks

  1. SD vill skära ner biståndet med en tredjedel « Jakob Lundgren - 27 oktober 2010

    […] med närmare en tredjedel (dagens bistånd är på ca 34 miljarder kronor och även det biståndet går till lite vad som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s