Det finns ändå positiva inslag

21 Sep

Tyvärr blev det inget maktskifte i riksdagen och tyvärr kommer Sverigedemokraterna att ta plats i riksdagen den närmsta mandatperioden. Det känns tungt.

Men det finns också positiva inslag.

Miljöpartiet återvänder efter att ha varit frånvarande i två mandatperioder till kommunfullmäktige i Örnsköldsvik. Två mandat tar vi i kommunen och Ann Kristin Schipper och Jakob Norstedt-Moberg kommer därmed att ta plats i KF. Sverigedemokraterna blir i den preliminära mandatfördelningen helt utan mandat i kommunen. Roligt är det också att vi går extremt starkt fram i mitt hemdistrikt Svartby-Brösta och ökar våra röster med över 150%. Även i riksdagsvalet går vi starkt fram i S-B och ökar med 75%.

Örnsköldsvik är dessutom nu mer den tredje grönaste kommunen i Västernorrland jämfört med 2006 då både Sollefteå och Kramfors var starkare.

Med allt detta sagt känns det fortfarande extremt tungt att det inte gick bättre än det gick. Sverige har idag ett osäkert parlamentariskt läge och S behåller majoriteten i Örnsköldsviks kommun trots gröna framgångar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s