Sverigedemokraterna har inga lösningar

9 Sep

Jag replikerar Sverigedemokraternas Erik Persson i dagens Allehanda (9/9-10);

Sverigedemokraterna har inga lösningar

Erik Persson från Sverigedemokraterna visar i sin debattartikel från tisdagens Allehanda upp en skrämmande okunskap för Sverigedemokraternas egen politik. Han skriver i texten att Sverigedemokraterna vill genomföra en dramatisk ökning i stödet till världens flyktingar. Detta trots att SD bara budgeterat för ett bistånd på 0.7 procent vilket är att jämföra med år 2009 års bistånd på 1.12 procent.

Antingen är Persson från Sverigedemokraterna helt omedveten om vilket parti han företräder eller så vill han skrota viktiga biståndsprojekt så som infrastrukturuppbyggnad och demokratiutveckling och istället lägga biståndet enbart på katastrofhjälp. Annars kan jag inte se hur han hade tänkt genomföra en “dramatisk ökning av Sveriges hjälpinsats för världens flyktingar”. I vilket fall är det oansvarigt. Sverige bör dela ut en mångfald av bistånd eftersom det finns en mångfald av problem att lösa. Om vi bara fokuserar på katastrofhjälp kan vi aldrig komma tillrätta med problem så som fattigdom eller brist på rent vatten.

Persson (SD) skriver också i sin artikel om hur 100 000 om året invandrar till Sverige och det är förvisso sant att så många kommer till Sverige årligen men han glömmer att nämna att den enskilt största delen av dessa människor är de nästan 20 000 svenskar som återvänder från andra länder varje år. Till detta tillkommer också att Danmark, Finland, Tyskland och Polen alla finns bland de tio vanligaste länderna att invandra från. Men SD har förstås all anledningen att försöka skrämma upp folk genom att ta i med siffrorna och låtsas som om att de har någon form av lösning. Men så är inte fallet.

Istället för att göra det svårare att komma till Sverige måste vi göra det lättare. Nya lagliga vägar måsta skapas till Sverige så att flyktingar inte blir utpressade av flyktingsmugglare och när man kommer till Sverige måste det vara lättare att söka jobb och lära sig svenska. Miljöpartiet vill att man ska kunna börja arbeta redan den dag man anländer till Sverige och det ska dessutom bli lättare att kombinera Svenska För Invandrare undervisningen med ett arbete. Sverige bör uppmuntra till arbetskraftsinvandring genom att erbjuda goda villkor och arbetsförhållanden.

En fot in på arbetsmarknaden innebär en fot in i det sociala umgänget och det svenska språket och därför är det viktigt att nyanlända till Sverige får chansen att arbeta så fort som möjligt.

Sverigedemokraterna är dock emot dessa förslag och det visar hur oansvarig deras politik är. Lösningar saknas helt och mest talande är kanske Erik Perssons eget citat om hur Islam skulle vara en “totalitär ideologi” snarare än en religion. Citatet visar att SD:s politik bygger på en islamofobi snarare än någonting annat. På valdagen tror jag att svenska folket ser förbi den falska fasaden SD målat upp och röstar på ett parti som verkar för en fungerande migrationspolitik – Miljöpartiet.

Jakob Lundgren, Språkrör Grön Ungdom Norr och Trea på Miljöpartiets riksdagslista

Annonser

2 svar to “Sverigedemokraterna har inga lösningar”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ”Låt oss utgå från att Sverigedemokraterna har rätt…” « Sverige är inte världens navel! - 10 september 2010

    […] Jacob Lundgren: Sverigedemokraterna har inga lösningar […]

  2. SD vill skära ner biståndet med en tredjedel « Jakob Lundgren - 27 oktober 2010

    […] SD har nu släppt sin första skuggbudget och man går ut hårt på en gång och vill skära rejält i det svenska biståndsarbetet. Trots att man under valrörelsen i debattartiklar och på debatter talat om ökat stöd till de behövande så står deras faktiska politik för det motsatta, något som jag också påpekade under valrörelsen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s