Sveriges unga förtjänar ett maktskifte

3 Sep

Jag skriver i dagens ST (3/9-10) tillsammans med företrädare för Ung Vänster och SSU att Sveriges unga förtjänar ett maktskifte;

Sveriges unga förtjänar ett maktskifte

Under fyra års tid har den borgerliga regeringen gång på gång ignorerat ungas röster. Men nu kan vi ändra på det. En rekordstor grupp förstagångsväljare kommer den 19:e september gå till valurnorna och många vill se ett maktskifte. Tillsammans representerar vi skribenter samtliga rödgröna ungdomsförbund och vi vill se ett maktskifte på grund av följande anledningar:

Vi unga förtjänar en regering som tar ungdomsarbetslösheten på allvar. Fredrik Reinfeldt har tidigare hänvisat till den som synvilla och de åtgärder som satts in för att hjälpa unga få ett jobb har varit missriktade eller ineffektiva. Vi vill skapa fler vägar ut till arbetsmarknaden och stärka utbildningssektorn så att det är lätt att läsa sig till de kvalifikationer man behöver. Fler platser bör skapas på de arbetsmarknadsinriktade utbildningarna. Det statliga stödet för ungas sommarjobb bör behållas.

Vi unga vill se en regering som inte är rädd för internet. Alliansregeringen har instiftat flera övervakningslagar och vi går nu allt mer emot ett övervakningssamhälle. Övervakning utan misstanke är oacceptabelt och en rödgrön regering bör riva upp övervakningslagarna FRA och IPRED.

Vi unga vill se en regering som tar ansvar för den miljö vi ska leva i som pensionärer. Dagens regering har helt tappat greppet om miljöpolitiken och till och med Kinas miljöpolitik rankas högre än Sveriges nu. Vi vill se en regering som satsar på förnybar energi och tillgänglig kollektivtrafik i hela landet.

Jakob Lundgren

Spåkrör Grön Ungdom Norr och trea på Miljöpartiets riksdagslista

Maria Lindholm

Ordförande SSU Örnsköldsvik

Nils Englund

Regional ombudsman för Ung Vänster Västernorrland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s