Det Rödgröna samarbetet hjälper oss studenter

28 Aug

Alliansen gick tidigare ut och deklarerade att de skulle höja studiemedlet med 500 kronor om de vann valet. Hela höjningen skulle dock vara i lånedelen och inte bidragsdelen vilket gör att jag inte blir jättepositiv förslaget. Jag vill ju kunna låna så lite som möjligt, inte så mycket som möjligt.

Därför är jag glad att de Rödgröna samarbetet idag presenterat hur de vill hjälpa oss studenter.

Höjt studiebidrag med 400 kronor och höjt lån med 200 kr, höjt boendebidrag till de som har barn och sänkt skatt på studentboenden är bara några av de förslag de Rödgröna presenterat för att hjälpa studenter. Förutom det satsar man dessutom på att skapa fler högskoleplatser, bättre studievägledning, mer pengar till praktik och mer pengar till studievägledning.

Det Rödgröna samarbetet har dessutom tidigare deklarerat att man ska kickstarta bostadsbyggandet genom ett statligt investeringsbidrag som främst ska gå till nya hyresrätter. Målet är att det ska skapa upp till 40 000 bostäder om året. Det behövs när studenter nu tvingas bli inneboende då man inte kan hitta sitt eget ställe, någonting Alliansen inte tänker göra någonting åt.

Annonser

2 svar to “Det Rödgröna samarbetet hjälper oss studenter”

  1. Sofia 02 september 2010 den 23:52 #

    KD’s partiledare uttalade sig idag i en debatt mot Peter Eriksson om att alliansen anser att svenska folket behöver en ”trygghet i sin bostad”, vilket tydligen skulle rättfärdiga alliansens prioritering på dyra bostadsrätter och villor medan man minskar antalet hyresrätter och studentboende. Och höjer hyrorna. Det ska alltså skapa trygghet genom att tvinga studenter till att ofrivilligt bo hemma då det varken finns pengar eller bostäder till annat. Och genom att tvinga barnfamiljer till att låna skyhöga lånebelopp så de har skulder i en herrans massa år, bara för att kunna köpa sig ett hus då hyran blivit för hög. Tryggt och fint. Välgjord blogg förövrigt.

    • jakob 02 september 2010 den 23:56 #

      Det vore i såna fall spännande att höra hur han ställer sig till Centerns förslag om att bygga billigare lägenheter som har lägre krav än dagens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s