Drogtester för integritetskränkande för Bodström

23 Aug

Sveriges Radio erbjöd sig att drogtesta Thomas Bodström som i riksdagen sagt sig vara för ”frivilliga” drogtester och han gick med på det. I alla fall tills han fick höra hur testproceduren skulle gå till. Han kände nämligen att det blev alldeles för ”personligt”. Med andra ord så kränkte det hans personliga integritet

Nu hade ju Bodström möjligheten att tacka nej, och förhoppningsvis blir det inte heller någon skandal. Men tänk er att ge en skolelev samma val. Där är nog rädslan för indirekta repressalier för stora för att man ska våga säga nej till de ”frivilliga” drogtesterna.

Media; Aftonbladet, SVD, Expressen, DN

Annonser

5 svar to “Drogtester för integritetskränkande för Bodström”

 1. DNME 23 augusti 2010 den 11:49 #

  …men visst är det härligt att man så totalt kan koncentrera sig på symptomen och aldrig någonsin behöver titta på orsakerna bakom.

  Varför väljer vissa ungdomar bort en nykter värld? Vad är det i den som är så värt att fly från?

 2. Kurt Johanson 23 augusti 2010 den 15:19 #

  Tragikomiskt, eftersom han kategoriskt nekar oss andra att anföra personlig integritet som ett skäl att undvika testning. Tydligen så är hans egen integritet viktigare än kreti och pletis. Med tanke på att han representerar Förmyndarpartiet före alla andra, S, så är man väl inte direkt förvånad.

  Nomenklaturan inom S, med Olof Palme, Göran Persson och Mona Sahlin i spetsen har ju en lång tradition av att tillskansa sig fördelar på andras bekostnad, åka i gräddfiler och förvänta sig att bedömas efter annan standard än Svensson eller ens andra politiker (läs borgerliga sådana).

  Chansen är nog tyvärr i det närmaste 100% att Bodström nyligen tagit något av de preparat som ger positivt utslag i testet han erbjöds, och att han knappast vill dokumentera detta offentligt. Någon annan rimlig anledning till hans reaktion finns knappast.

  • jakob 23 augusti 2010 den 16:42 #

   Jag tror inte att det är så att Bodström använt några preparat utan det är nog snarare så att han fann testproceduren väldigt kränkande och därför valde att inte lämna ett prov.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rubrikernas man « Jonas Falk (m) - 23 augusti 2010

  […] Bloggar: Gerdau, Åsa, Jakob […]

 2. Vad sysslar Alliansens partiledare med egentligen? « Jakob Lundgren - 14 september 2010

  […] anser förstås att de precis som Thomas Bodström (S) agerar helt rätt när de tackar nej men jag minns också hur de borgerliga bloggarna var […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s