Löjlig artikel om Wetterstrand

1 Aug

Expressen utger sig i en artikel för att ha ”Sanningen om den fläckfria politikern” och politikern ska i sammanhanget ha varit Maria Wetterstrand. Allt som allt har Expressen lyckats vaska fram fyra personer, två nuvarande och två före detta miljöpartister som kritiserar Wetterstrand, och på helt olika grund. Först får hon kritik för att hon inte tar ställning öppet i frågor och sen får hon kritik för att hon öppet tog ställning för att MP skulle slopa utträdeskravet ur EU.  Allt enligt principen att hon gör fel vad hon än gör. Och när miljöpartister inte kunde intervjuas på den tid som bestämts för att någonting annat kom upp får tidningen det att låta som om allt är en enda stor konspiration.

Jag kan förstå kritiken i EU-fallet. Om någon med stor tyngd bakom namnet uttalar sig i en fråga så kommer det också att påverka mer än om någon annan uttalar sig. Men frågan är om Wetterstrand verkligen utnyttjade sin starka position på ett sätt som var ojuste, och så har inte jag uppfattat det. Fast jag är såklart lite partiskt i och med att jag precis som henne, och Miljöpartiet, tycker att Sverige ska vara en del av EU.

Den sista kritiken mot Wetterstrand är att hon efter nästa kongress inte längre kommer att vara språkrör. Högerdebattörer försöker ofta framhäva det som att väljarna blir lurade av Miljöpartiet när vi har kvar Maria Wetterstrand som språkrör men den kritiken bör i så fall riktas mot det faktum att MP använder sig av rotationsprincipen på viktiga poster. För att partiet inte ska fastna i det gamla och för att nya unga drivkrafter inte ska stängas ute av ”gamla gubbar i kavaj” (se: EU) så tidsbegränsas tiden en person får sitta på en post, t.ex. språkrör. Och för Maria Wetterstrand och Peter Eriksson kommer den tiden vara över efter nästa kongress. Men det innebär inte att de försvinner från riksdagen och politiken. Nej, väljarna som röstar på Miljöpartiet kommer fortfarande att få se Maria Wetterstrand kämpa för en grön politik i riksdagen, och förhoppningsvis kommer hon dessutom att bli Sveriges nästa miljöminister.

Expressens artikel känns som skräpjournalistik. När man inte lyckas hitta någon skandal så försöker man istället insinuera att den finns där. Jag har personligen ett stort förtroende för Wetterstrand och jag tror att de flesta andra miljöpartister också har det.

Andra bloggar om ämnet; Spenatmamman och Helen Sigfridsson

Annonser

2 svar to “Löjlig artikel om Wetterstrand”

  1. Pierre Ringborg 01 augusti 2010 den 23:38 #

    Bra kommenterat! Som vanligt får jag instämma men tycker det är viktigt att olika åsikter kommer fram . Marias vetskap om att hon inte är språkrör efter 2011 tycker jag är en del i hennes styrka. Nu kan hon ge järnet detsamma gäller Peter Eriksson.

  2. Knapsu 01 augusti 2010 den 23:58 #

    Det är inte bara ni miljöpartister som har ett stort förtroende för Maria Wetterstrand.
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s