Allianspartiet

24 Jul

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann säger till Svenska Dagbladet att Allianssamarbetet bör fördjupas inför 2014. (Sedan tidigare har dessutom partibeteckningen Allians för Sverige registrerats)

Han säger också att;

”Då kan det bli ännu tydligare än i år att valet inte främst är ett val mellan ett antal olika partier utan ett val mellan två alternativ, två olika idéer om framtiden. Det är bra för demokratin, för möjligheten att välja väg och utkräva ansvar.”

Själv är jag negativ till den utveckling mot två stora block som vi idag ser i Sverige. Jag vill inte att Sverige ska bli en tvåpartistat. Det tror inte jag skulle vara positivt för demokratin.

Redan idag känner många väljare att partierna står oändligt långt ifrån deras åsikter och det skulle bara förstärkas om det vore så att det bara stod mellan två val. I värsta fall tvingas väljarna att välja mellan pest och kolera.

Systemet riskerar också att kväva nya partier innan de ens fått en chans att påverka i politiken.

Nej, jag hoppas faktiskt att varken de Rödgröna samarbetet eller Allianssamarbetet är någonting som varar för evigt och att respektive partier hela tiden omvärderar sina åsikter och vars de ska stå i den politiska skalan.

Annonser

Ett svar to “Allianspartiet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Apropå självuppfyllande profetior: ”På det hela taget” en ganska suspekt ”förtroendemätning” « Nemokrati - 25 juli 2010

    […] Jakob Lundgren, Jakob Lundgren, Kent Persson (m) blo…, [ s-buzz ], VÄNSTRA STRANDEN, annarkia, Fredrik […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s