Lagra inte mina sökningar!

18 Jun

EU-parlamentet vill nu att alla de sökningar vi gör på internet lagras i upp till två års tid. Anledningen som angetts är att man gör det för att stoppa barnpornografin på nätet, någonting som det dels redan finns censur för och en censur som för det andra varit väldigt ineffektiv och censurerat bort lite allt möjligt, bland annat en sida för de som sysslar med odling av Bonsai-träd.

Motiveringen är således väldigt svag (så pass svag att Alliansfritt Sverige utmanade tre europaparlamentariker på en barnporrletartävling (!) ) med tanke på hur pass mycket övervakningen ökar. Flertalet borgerliga och socialdemokratiska europaparlamentariker stöttade tidigare förslaget men nu har alla utom kristdemokraten Alf Svensson dragit tillbaka sitt stöd.

Internet behöver inte mer övervakning, och vi behöver inte en systematisk intresse- och åsiktsregistrering av alla eu-medborgare som använder sig av internet. Förhoppningsvis stoppas förslaget innan det blir till lag så slipper den svenska riksdagen få frågan på sitt bord.

Det enda positiva är att de svenska parlamentarikerna för en gångs skull verkar ganska överens om att man ska stoppa ett integritetskränkande förslag. Inte alltför ofta man ser ett sådant motstånd från borgerligt håll.

Bloggar om förslaget; Rick Falkvinge, Christian Engström, PP, Opassande, Anna Troberg och Kunskapssamhället.

Annonser

2 svar to “Lagra inte mina sökningar!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. När ska vi gå ur den här fascistdiktaturen? « Nemokrati - 19 juni 2010

    […] blogg, Farmor Gun i Norrtäl…, Ring Broman för prot…, Nej till datalagring…, Jakob Lundgren, Sagor från livbåten, Mattias Bjärnemalm, Andreas Froby – kand… , Enligt Min Humla, […]

  2. Fildelningslagarna effektlösa « Jakob Lundgren - 26 oktober 2010

    […] Vi har skapat ett system med en massa kostsam övervakning till ingen nytta och som dessutom skapar ett rättsosäkert samhälle som dessutom är gravt integritetskränkande. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s