KD – med en familjepolitik från 50-talet

7 Jun

Kristdemokraterna är på många sätt ett extremt ett värdekonservativt parti och därför kommer inte heller partiledaren Göran Hägglunds uttalanden i DN som någon överraskning för mig. Men jag reagerar ändå.

Artikeln sammanfattas med att ”Han [Göran Hägglund] slåss för kärnfamiljen och ”verklighetens folk”, och vill helst inte att homosexuella par ska skaffa barn” och i intervjun menar han gång på gång att ett barn behöver växa upp med både en man och en kvinna för att kunna utvecklas sunt. Genom att säga det menar han också att samkönade och ensamstående föräldrar runt om i världen är dåliga föräldrar.

Hägglunds syn på familjen är inte bara förlegad och diskriminerande, den är till och med felaktig. Den första studien som någonsin gjorts på lesbiska par med barn publicerades idag och resultaten är minst sagt goda. Barn som växte upp hos en lesbisk mamma mådde, oberoende av om hon var i ett förhållande eller inte, lika bra eller bättre än barnen som växer upp i Göran Hägglands ”idealfamiljer”.

Den negativa skillnad som kunde återfinnas var att många barn som växte upp med samkönade föräldrar blev retade för det. Men det är också såna som Göran Hägglund som gör att sådant händer. (Därmed inte sagt att Hägglund mobbar barn, utan snarare att hans syn på samkönade par skapar bilden av att det skulle vara ”fel”)

Som om inte allt det var nog så kallar Göran Hägglund också landets kvinnor för inkompetenta och menar att de inte platsar i bolagsstyrelser. Detta trots att en studie från University of Michigan visade att de kvinnor som kom in i bolagsstyrelserna i Norge efter att de infört kvotering var bättre utbildade än de män som redan satt där. (Om någon är intresserad av studien så kan ni maila mig så skickar jag er den)

Göran Hägglund står för en syn på kvinnor och kärlek som jag nog aldrig kommer att acceptera, och jag skulle önska att den uppmärksammades mer i den politiska debatten.

Även Alliansfritt Sverige skriver om Hägglunds uttalanden.

Annonser

3 svar to “KD – med en familjepolitik från 50-talet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anders Borg och Det politiska luftslottsbygget « Nemokrati - 08 juni 2010

    […] bloggarna: Badlands hyena – Euro jorå!, Alliansfritt Sverige, Jakob Lundgren, anybody´s place, Pezster Whatsupsthlm, Stefans konspiration…, Får det lov att vara…, […]

  2. Politikerna måste stå upp för HBT-frågorna « Jakob Lundgren - 28 juli 2010

    […] Kristdemokraterna tillåts styra och ställa i Sveriges HBTQ-politik trots att deras politik hör hemma på 50-talet. Och det är där det största problemet med dagens HBT-politik. Det är inte att vår riksdag […]

  3. Stora skillnader mellan KD och MP « Jakob Lundgren - 22 september 2010

    […] har en syn på familjen som hör hemma på 50-talet och har konsekvent stoppat HBT-reformer i riksdagen. När man ser till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s