Sverige ska vara tillgängligt för alla

27 Maj

Det är inte alltför ofta som jag får chansen att riktigt berömma Alliansen för någonting bra som de har gjort. Men idag är det en sådan dag så jag tycker ändå att lite beröm är på sin plats.

Den utredning som regeringen låtit genomföra angående bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning är nu färdig och man kommer att föreslå att otillgänglighet blir en grund för diskriminering. Frågan ska förstås först gå igenom en lång remissperiod nu och utformningen av en sådan lag och eventuella kostnader för offentliga och privata aktörer måste diskuteras, men trots allt det så tycker jag att det är väldigt positivt att frågan nu lyfts. För det är trots allt en otroligt viktig fråga för en stor grupp människor i Sverige.

Grön Ungdom stödde också det tilläggsyrkande om tillgänglighet i valmanifestet som var lagt till Miljöpartiets kongress. Ett yrkande som i slutändan också gick igenom.

Nu verkar det finnas en samsyn i frågan inom svensk politik, så förhoppningsvis kan vi få en kraftfullare diskrimineringslagstiftning efter valet, oavsett vilka som vinner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s