Jodå, det blir varmare

19 Maj

Efter en kall vinter har många fått uppfattningen att den globala uppvärmningen skulle varit motbevisad. Detta trots att nedkylning bara var lokal och alltså handlade om väder – inte klimat. Globalt sätt kunde man fortfarande se spridda temperaturökningar och framför allt att det i stora delar av världen var varmare än normalt. I slutändan var också 2009 det näst varmaste året någonsin (som det finns värden för).

Nu har man dessutom släppt siffrorna för Januari – April månad, och de siffrorna visar att det fortfarande blir varmare i världen. Aldrig tidigare har det nämligen varit så varmt i april månad sett ur ett globalt perspektiv.

Så låt diskussionen handla om hur vi ska kunna stoppa den globala uppvärmningen och inte om hur vädret sett ut på sistone.

Annonser

2 svar to “Jodå, det blir varmare”

  1. perss0nerik 19 maj 2010 den 23:28 #

    sant faktiskt kunde inte hålla med mer! tycker det är sjukt att folket nästan bara snackar lokalt och säger ”men det är ju så kallt, klart det inte är nån uppvärmning”. Man ska få folk att inse att det hela är globalt och att det inte märks på direkten utan effekterna tar tid men kan ge enormt stora konsekvenser.

  2. Martin Widmark 21 maj 2010 den 1:02 #

    Sk ”cherry picking” är klimatförnekarnas favorit. De plockar ut några år där trenden har tenderat att peka nedåt och håller upp det som ”bevis” på att det blir kallare. Sen närman frågar hur 30-års medelvärdet ser ut ser de i sin tur ut som fågelholkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s