Inför valrörelsen med Grön Ungdom Norr

10 Maj

Tidningen 7 skriver idag (10/5-10) om att jag fått förnyat förtroende som språkrör för Grön Ungdom Norr;

Grön Ungdom Norr valde Jakob till språkrör

I helgen höll Grön Ungdom Norr årsmöte i Umeå. Ungdomar från hela Norrland hade samlats för att välja en styrelse inför det kommande året och ta fram en verksamhetsplan. På årsmötet valdes också de språkrör som ska företräda regionen i valrörelsen. Ny som språkrör är My Svensk, 16 år från Skellefteå, och omvald blev Jakob Lundgren, 19 år, från Örnsköldsvik.

– I höst kommer en rekordstor generation unga för första gången lägga sin röst och då är det viktigt att visa att en röst på Miljöpartiet är en röst på framtiden, säger Jakob Lundgren och fortsätter:

– Med en grön jobbpolitik som ger mer än bara praktikplatser och med en grön skatteväxling som leder Sverige bort från oljeberoendet så visar vi Gröna att det fortfarande finns visioner i politiken. Det tror jag många unga tycker om.

Årsmötet valde också att regionens språkrör under valrörelsen skulle fokusera på jobben, jämställdhet, migration, lokala infrastruktursatsningar så som Norrbotniabanan och integritet.

Dessutom skriver Politikerbloggen idag om hur riksdagen skulle se ut om unga fick bestämma. Miljöpartiet är med 15% tredje största parti och är dessutom nästan lika stor som S som får 15%. Centerpartiet (3%) och Kristdemokraterna (2%) skulle båda falla ut ur riksdagen och de Rödgröna blir med 38% större än Alliansen som får 32%. Både Piratpartiet och Sverigedemokraterna skulle dessutom ta sig in till riksdagen. Det ser alltså väldigt bra ut för oss gröna politiker inom valet och jag ser fram emot valrörelsen. Redan imorgon åker jag till Sundsvall för att vara med på ett bokbord.
Även Maria Ferm bloggar om stödet bland unga.

Annonser

Ett svar to “Inför valrörelsen med Grön Ungdom Norr”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Moderaterna har framtidens idéer « Frihet är inte gratis. - 10 maj 2010

    […] Bloggare: Falkvinge (grattis till bra position), Stefan Flod, Maria Ferm, Wendt samt Lindholm och Lundgren. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s