Skrämmande motion från Johnny Skalin, riksdagskandidat för SD

8 Apr

Sverigedemokraterna i Sundsvall, ledda av Johnny Skalin (som återfinns på plats femton på Sverigedemokraternas riksdagslista och som med ett inte alltför högt valresultat för SD skulle få ta plats i Sveriges riksdag) uppvisar en skrämmande syn på demokrati och är ett talande exempel för vilket typ av samhälle Sverigedemokraterna vill se.

I en motion till Sundsvalls kommunfullmäktige vill de dra in allt stöd till ”invandrarföreningar”. Läs för all del motionen och lägg märke till att det centrala i de första att-satserna inte är föreningarnas aktivitet utan att de drivs av personer som inte är födda i Sverige.

Sverigedemokraterna föreslår kommunfullmäktige besluta

att med omedelbar verkan upphöra med ekonomiskt stöd till invandrarföreningar
att anta ett principbeslut om att kommunen framledes ej utbetalar stöd till invandrarföreningar

(Sista att-satsen tar upp aktiviteten hos föreningarna, men den är inte ett förslag till beslut)

Socialdemokrater, Folkpartister och många andra har alla reagerat mot motionen, och det med rätta. Olle Åkerlund, Socialdemokrat, skriver att invandrarföreningarna är ett viktigt nätverk för att stötta nyanlända och Tobias Schelin från Liberala Ungdomsförbundet skriver att det egentliga problemet är diskrimineringen nyanlända får utstå och att föreningarna är viktiga för att bryta det mönstret.

Båda menar att det Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin, och det håller jag med om. Det Sverigedemokraterna vill göra är att stöta bort nyanlända från samhället och på så sätt tvinga dem att ”anpassa sig”. För mig är det en viktig grundläggande frihet att få vara den man är, och det accepterar inte Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna vill istället diktera hur människor lever sina liv på ett sätt som man i dagens Sverige inte gör, och inte bör göra.

Bara ett litet tag efter Johnny Skalins (SD) motion togs upp i kommunfullmäktige skriver han också i ST om hur ideella föreningar driver hetskampanjer mot SD. Vad syftet är med debattartikeln är för mig otydligt men det han gör är att han målar upp en bild av sig själv och SD som martyrer, någonting som han gjorde bara en månad tidigare i samma tidning.

I vilket fall så verkar Skalin kritisera att skattepengar nu finansierar dessa kampanjer och man kan ju fråga sig om han vill sluta betala ut stöd till dessa föreningar. För det bör ju rimligtvis innebära att vi slutar betala ut stöd till alla föreningar som på något sätt uttrycker åsikter, vilket inkluderar Sverigedemokraterna och deras ungdomsförbund SDU.

Annonser

16 svar to “Skrämmande motion från Johnny Skalin, riksdagskandidat för SD”

 1. Linux i Östersund 08 april 2010 den 21:52 #

  Om man kommer till Sverige och har tänkt att stanna så bör man ta del av Sverige. Det är helt idiotiskt att mina skattepengar ska gå till somalianska ringdansföreningens Kath-tisdag. Vill somalierna hålla på med eget påhitt i Sverige så kan dom likt förbannat finansiera det själva. Jag är säker på att alla sossetanter garanterat kan tänka sig att köpa en lott av någon kulturberikare som knackar dörr. Problemet blir dock då lottförsäljaren ska presentera sig. Det är det svenska språket, som han garanterat kunnat lära sig bättre om han/hon gått med i Frösöns Luftskytteklubb eller Åres Ridhus.

  Det kanske blir verklighet, med lite fler motioner av det här stuket i alla fall, fram mot hösten och de kommande fyra åren. Det kan vi naturligtvis tacka kulturberikarna då det är dom som ställer till med strul och inte Sverigedemokraterna. Det ska garanterat bli intressant att se valresultaten för Landskrona i höst. Folkpartisterna verkar vara på SDs sida då dom kan tänka sig att sammarbeta med SD i höst kommunalt (i Landskrona då). Se SVT debatts eftersnack för källa.

  Det som motionen indirekt skapar är MINDRE segregation. Dock verkar (S) (V) a (MP) vilja ha mer av den varan..

  • jakob 08 april 2010 den 22:24 #

   Du får jättegärna länka till SVTs eftersnack, för det skulle jag vara väldigt intresserad att höra om.

   Sen får du gärna utveckla hur du menar att motionen skulle skapa mindre segregation som?

   För övrigt finns ett svar till varför Norrbotniabanan behövs på mitt andra inlägg nu, om du fortfarande vill ha svar på det du skrev.

  • jakob 08 april 2010 den 22:33 #

   Är det rimligt att Nationaldemokraternas tidning Nationellt Idag får presstöd (http://www.nd.se/nyheter/pressmeddelande.asp?pressmedID=162)? Vad anser du bör få och inte bör få statligt stöd?

 2. Linux i Östersund 09 april 2010 den 18:46 #

  http://svtplay.se/v/1957130/debatt/del_10_av_15__torsdag?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1957130/sb,p104688,1,f,-1

  Mindre segregation i och med att invandrare dras till föreningar och sysselsättningar där svenskar och integrerade invandrare umgås.

  Gällande PDF-filen; ”Konsumerad kapacitet bedöms uppgå till 60-80 % över dygnet, vilket innebär att förseningar och andra störningar blir svåra att köra in och återställa.” Alltså är det BEDÖMT av banverket att det kommer bli SVÅRT att köra in förseningar som tros komma. Däremot förstod jag det som att en billig lösning för att göra det hela lite bättre på den sträckan är att förlänga och föröka mötessträckor. Men visst, jag säger inte att banverket har fel i sin bedömning. Dock lär inte ozonskiktet försvinna eller polarisen smälta snabbare på grund av att det måste sättas in förstärkningsbussar norrut från Umeå under några år.

  • jakob 09 april 2010 den 20:05 #

   Nej ozonskiktet är ju inte kopplat till utsläppen av koldioxidgaser och Norrbotniabanan lär ju inte själv vara det som stjälper de globala miljöproblemen. Men eftersom de är så pass stora så måste man nästan alltid tänka enligt premissen ”många bäckar små”. Man kan däremot inte lösa problemet med fler bussar, då det främst är industrins transporter som blir lidande. (Även om även persontrafiken mycket väl kan komma att öka med Botniabanan).

   Men allt som görs är ju bedömningar, det finns ju inga sanningar. Men det är däremot ett faktum att Stambanan är föråldrad och därför lätt drabbas av störningar på grund av att den kan dra så lite last per lok o.s.v.

   Jag tror för övrigt att just invandrarföreningarna leder till den effekt du beskriver, och jag vill värna om deras rätt att ha och driva dem, och även få stöd för det.

 3. Linux i Östersund 10 april 2010 den 11:11 #

  Det går även att sätta in lastbilar då, om det var det du ville ha fram. Om tågförbindelsen inte fungerar så kommer marknaden hitta andra lösningar tills tågförbindelsen fungerar, alternativt acceptera en dags förlängning av frakt på grund av förseningar. Det blir ingen katastrof för industrier mm om Banverket/Green Cargo eller vem som nu har hand om tågfrakt, om dom i förväg meddelar att transporten tar en dag längre, på grund av eventuella överbelastningar och förseningar på rälsen. Är tåg fortfarande det billigaste/säkraste sättet att frakta så kommer företagen fortfarande använda det trots en förlängd frakttid.

  Det finns garanterat billiga och enkla provisoriska lösningar (som fungerar tills pengar ev. avsätts för norrbotnia om ett par 6-8 år ) som fungerar. Dock verkar inte så fallet då maktkåta kommunister försöker finna minsta lilla fel och förstora upp det som olösbart så länge vi har en Moderat som statsminister.

  Det är även intressant att se hur ni (?) miljöpartister både inser varför segregation uppstår och att ni vill ha kvar det på det sättet. Jag tolkar det som att ni är för en ökad segregation. Motionen som SD kommit upp med är något som både skapar mer pengar till annat vettigare samt minskar segregationen. Sen får allt västerflorsker och alla PK-kärringar kalla det hur rasistiskt dom vill. Om allt fler röstar SD så borde det ju betyda att en ökad andel av det svenska folket är med och inte mot vad SD lägger som förslag. SD i Sundsvall vinner nog flera röster i höst tack vare den där motionen. Kanske från sjuksköterskor/undersjöteskor som blivit kickade pga mindre pengar till vården.

  Slutligen, NDs tidning, som du nu av någon outgrundlig anledning tog upp, borde väl ses som massmedia? Massmedias uppgift är att kritiskt granska dom som styr och ställer (regering och riksdag) i Sverige idag. Det var i alla fall vad min samhällslärare lärde mig på gymnasiet. Då är det skillnad på pengar till NDs tidning och pengar till ”somalianska ringdansföreningens Kath-tisdag”.

  • jakob 12 april 2010 den 16:39 #

   Just det faktum att man kommer att ersätta dessa transporter med lastbilstransporter som dels släpper ut mycket mer och dels kommer att öka företagarnas kostnader är ju det som är problemet. Här har jag gett ett antal anledningar till varför man borde bygga Norrbotniabanan: https://jakoblundgren.wordpress.com/2010/03/16/norrbotniabanan-behovs/

   Med Alliansens nuvarande politik så kommer inte ett bygge påbörjas de närmsta tio åren. Så det handlar inte om 6-8 år.

   Om den ”somaliska ringdansföreningens Kath-tisdag” vill driva en tidning, ska de få pressstöd då? Och det bör ju vara tämligen självklart varför jag tog upp just ND:s tidning – ditt användarnamn länkar ju till deras hemsida.

   Jag tror att invandrarföreningar kan vara ett bra stöd för nyanlända och till exempel Blatteförmedlingen är ju en organisation som hjälper folk att etablera sig på arbetsmarknaden.

 4. Linux i Östersund 17 april 2010 den 10:31 #

  1. Ersätta vad? En eventuell norrbotniabana? Hade det gjort det extremt mycket billigare för företag så hade det hörts och synts mer än det gör. Vad jag vet så är de flesta mindre och större företagare väljare åt högern? (Dom jag käner i alla fall, jag har ingen statistik) Så nej, du är nog ute och cyklar då du skriver som du gör..

  2. Mycket troligt, men ingen vet vad som händer inför valet om fyra år..

  3. Ja, annars säger jag emot mig själv. Troligtvis så måste tidningen uppfylla vissa krav för att få presstöd, gör den det så är det inga problem.

  4. Du tror mycket, men erkänner även att det bidrar till segregation. Nära inpå tomtevarning? ”Jag tror för övrigt att just invandrarföreningarna leder till den effekt du beskriver”

 5. jakob 17 april 2010 den 13:45 #

  1. Om du hade läst rapporten jag länkade till tidigare så hade du sett att belastningen på Stambanan beräknas att öka kraftigt på grund av den ökade kapaciteten Botniabanan innebär. Dessutom så räknar ju även industrierna i norr med att växa vilket ger ökade behov av transporter. Haparandabanan som kopplar samman Sverige med Finland och Murmansk i Ryssland kommer också innebära ökade transportbehov. Man beräknar att transportkostnaderna för företagen skulle sjunka med 30% om Norrbotniabanan byggdes och som sagt, 85% av företagen i regionen anser att Norrbotniabanan bör byggas.

  2. Infrastrukturplanen som de antar nu gäller för tio år. Oväntade saker kan förstås inträffa, men vi kan ju inte utgå ifrån att de gör det.

  3. Även föreningar måste uppfylla vissa krav för att få stöd.

  4. Den effekt jag refererade till var den minskade segregationen. Men det var kanske otydligt formulerat. Jag tror att invandrarföreningar kan vara ett sätt att komma in i det svenska samhället och på så vis tror jag att de kan vara inkluderande, som motsats till segregerande.

 6. Linux i Östersund 17 april 2010 den 14:09 #

  1. Men dom vill inte satsa pengar på det, alltså lönar det sig inte så pass mycket att det är ekonomiskt lönt. Sedan är det inte bara börja gräva. Vill man inte hamna i samma öde som botniabanan så måste det planeras mycket bättre innan. Botniabanan är vad jag vet ett exemplariskt exempel där en röd (grön?) regering trycker in pengar till spadarna, rallarna och skyfflarna med glömmer att ha bandragning, planering samt tillstånd klart. Resultatet är att det kostar mycket mer och tar längre tid.

  2. Jo, oväntade saker är att det är val i höst, och om fyra samt åtta år. Beroende på regeringsskifte, olika samarbete mellan partier, vågmästarroller osv. så kommer den GARANTERAT inte att hålla i tio år.

  3. Ja, och det är det stödet till invandrarföreningar som SD vill dra in. Skillnaden till tidningar och i detta fallet massmedia är att det granskar dom som styr och ställer i detta land, som jag förklarade tidigare men du tydligen glömt. Det gör inte ett knarkande somaliergäng som samlas för att tugga kath.* Du vill ju verkligen missförstå och gå runt i en cirkel för att verkligen kunna misstolka allt.

  | Miljöpartiet likställer tydligen massmedia med somaliska småföreningar.

  4. Det var tydligt formulerat, men du verkar försöka ändra din åsikt om det du tidigare skrev nu. (Redigerad på grund av ett språkbruk jag inte anser vara acceptabelt på min blogg)

  • jakob 17 april 2010 den 16:07 #

   1. Industrierna i Norr har erbjudit sig betala extra mycket energiskatt motsvarande nära 500 miljoner kronor om året. Sen så har Norrbotniabanan redan utretts i ex antal år och man har förslag på hur man ska dra linjen.

   2. Ja, om de Rödgröna vinner valet i höst förändras det nog. Men det finns ingen anledning att tro att det skulle förändras om Alliansen fick sitta kvar i regeringsställning.

   3. Jag försöker inte misstolka allt men jag var nyfiken på om problemet var de som skapade föreningen eller vad syftet med föreningen var. Även många föreningar och organisationer granskar de som styr. Stöd betalas inte heller ut till föreningar vars syfte är att förtära illegala droger.

   4. Nej, jag försöker inte ändra min åsikt. Min åsikt har varit densamma hela tiden och det är att jag inte tror att föreningarna bidrar till en ökad segregation och att jag istället tror att de kan ha en inkluderande effekt. Man ska inte dra in stödet till en förening bara för att föreningens grundare inte är födda inom Sveriges gränser.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sverigedemokraternas riksdagsledamöter | polimasaren - 15 november 2013

  […] sin tid som riksdagsledamot la Johnny en motion i sitt gamla distrikt om  att alla bidrag till föreningar som sköttes av invandrare skulle tas […]

 2. De Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna | polimasaren - 15 november 2013

  […] sin tid som riksdagsledamot la Johnny en motion i sitt gamla distrikt om  att alla bidrag till föreningar som sköttes av invandrare skulle tas […]

 3. De Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna 2014 | polimasaren - 30 oktober 2014

  […] sin tid som riksdagsledamot la Johnny en motion i sitt gamla distrikt om  att alla bidrag till föreningar som sköttes av invandrare skulle tas […]

 4. De Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna | - 12 maj 2015

  […] sin tid som riksdagsledamot la Johnny en motion i sitt gamla distrikt om  att alla bidrag till föreningar som sköttes av invandrare skulle tas […]

 5. De Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna 2014 | - 12 maj 2015

  […] sin tid som riksdagsledamot la Johnny en motion i sitt gamla distrikt om  att alla bidrag till föreningar som sköttes av invandrare skulle tas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s