Ask (M) vill straffa misstänkta brottslingar innan de dömts

19 Mar

Den moderata justitieministern Beatrice Ask tycker att man ska skicka ut kulörta kuvert till misstänkta sexköpare så att alla i deras familj och deras närhet vet om att de är misstänka för ett brott. Om man faktiskt har begått det eller inte verkar inte göra någon skillnad tycker Ask (M).

Hon tycker också att det är bra om förälderns (i hennes fall stereotypiskt nog en fader) barn får veta om att föräldern är misstänkt för att ha köpt sex. Det riskerar att helt och hållet förstöra relationerna inom familjen och det utan att föräldern ens blivit dömd för ett brott i rätten och det är inte så en rättsstat ska fungera. Straff ska inte utdelas innan den åtalade bevisats vara skyldig

Asks syn på brott och straff riskerar att omkullkasta hela det svenska rättssystemet, för i hennes värld är det viktiga inte om du begått brottet eller inte utan att du blir straffad oavsett utfall.

Tillagt 19:34 19/3

Även den Kristdemokratiska riksdagsledamoten Inger Davidsson håller med Justitieministern Ask om att man ska hänga ut personer som är misstänkta för sexköp.

Läs även Alliansfritt Sverige, Amanda Brihed och Johan Westerholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s