Dåligt av Nola- och Parkskolan!

18 Mar

I dagens ÖA skriver man om att alla politiska partier är välkomna att hålla bokbord i stadens två största gymnasieskolor, Nola- och Parkskolan. Däremot så kommer endast de partier som är representerade i Örnsköldsviks kommunfullmäktige få delta i eventuella debatter på skolorna.

Det anser jag är helt orimligt. För i dagsläget sitter inte Miljöpartiet i Örnsköldsviks kommunfullmäktige trots att vi är representerade med två mandat i landstinget och har 19 mandat i riksdagen. Miljöpartiet blev dessutom det fjärde största partiet i EU-valet och är det parti som i dagens opinionsmätningar är tredje störst. Framför allt så är det ett parti som attraherar många unga väljare och i en opinionsundersökning som just avslutades på Nolaskolan fick Miljöpartiet över 20% av väljarsympatierna.

Jag är av åsikten att alla partier, även Sverigedemokraterna, Piratpartiet och Feministiskt Initiativ bör få närvara på debatterna, men om skolan vill besluta annorlunda så bör det i alla fall vara så att samtliga riksdagspartier får vara med i debatterna, inte samtliga partier i kommunfullmäktige. För det är helt orimligt – riksdagsdebatt = riksdagspartier.

Imorgon kommer jag att tala med skolornas skolchef för att se om beslutet går att ändra. För i nuvarande form är det ologiskt och uteslutande.

Annonser

Ett svar to “Dåligt av Nola- och Parkskolan!”

  1. Hans 18 mars 2010 den 18:48 #

    Ämnesföreträdarna på Park och Nola träffades i höstas och diskuterade detta. Protokoll från detta möte finns. Cathrina har fattat detta beslut utan att kolla med de som har akademiska meriter och vana att hantera politiska frågor.
    Inskränkningar i yttrandefriheten får bara vår provins att se ovanligt dum ut. Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s