Vad vill SD i Örnsköldsvik?

17 Mar

Att Sverigedemokraterna satsar på att komma in i Örnsköldsviks kommunfullmäktige fick vi veta tack vare ett utspel i ÖA för ett tag sedan, men det ingen vet är vad de egentligen vill åstadkomma i kommunen.

De har ett mål att ta minst två mandat (hur vet jag inte med tanke på hur dåligt de gått för dem i EU-valet) och Stefan Sundberg (som skrev inlägget) svamlar en massa om att de ska gå bra för dem på grund av att 5i12 rörelsen är aktiv här. Hur ska det faktum att 5i12 rörelsen, en rörelse som motverkar främlingsfientlighet, aktivitet skulle  främja Sverigedemokraterna är däremot väldigt oklart. Han avslutar med att skriva att det bara finns ett parti för de som vill se en förändring – Sverigedemokraterna.

Men återigen. Vilket förändring är det ni vill se i kommunen?

Till och med om vi kollar på deras hemsida så hittar vi ingen politik alls. (Däremot publiceras en väldig massa inlägg som inte alls handlar om deras politik under kategorin ”Vår Politik”)

Min slutsats blir att Sverigedemokraterna ställer upp bara för att ställa upp och att de har någon förhoppning om att ta billiga missnöjesröster. Men något seriöst alternativ framstår inte Sverigedemokraterna i Örnsköldsvik som.

Annonser

7 svar to “Vad vill SD i Örnsköldsvik?”

 1. Hans 17 mars 2010 den 9:35 #

  Tack Jakob
  Kollade deras hemsida och hittade ingenting under fliken politik. Märkligt. Men man vill ändå ställa upp och hoppas på platser i kommunfullmäktige.
  /Hans

 2. Annonym 19 maj 2010 den 20:50 #

  Miljöpartiet var ett enfrågeparti från början så där sa du bort dig lite. Tycker det är tråkigt att SD ska bli svartmålade så mycket. Tycker att det är tappert av politikerna att ta upp frågorna de driver. Men vad ska Miljöpartiet göra ? Är en huvudfråga att stänga ner kränkraftverken? Vad har ni att komma med?

  • jakob 19 maj 2010 den 21:50 #

   Nej. Miljöpartiet har aldrig varit och kommer aldrig att vara ett enfrågeparti. Däremot har vi väldigt länge uppfattats som det pga att vi har haft svårt att nå ut i andra frågor.

   Mitt inlägg nu handlade ju om att de inte hade någon politik (i Örnsköldsvik). Sen kan du ju tycka att det är tappert att gå till val utan politik, och det kan man säkert tycka. Men jag skulle inte hålla med om det.

   Om du vill veta vad vi har att komma med behöver du bara klicka runt lite på min blogg, förslagsvis på via fliken Miljöpartiet så kommer du hitta väldigt mycket som vi vill göra.

   • Annonym 20 maj 2010 den 18:23 #

    Du säger att ni inte har nått ut med era frågor? Ganska misslyckad politik enligt mig då. Sverigedemokraterna blir ofta kallad enfrågeparti, varför? Miljöpartiet är och var ett enfrågeparti. Det som ni slår med i eran politik är att värna om miljön, vad tycker ni om invandringen? Vad tycker ni om föräldraledighet ?

    Såg denna debatt och tyckte allt blev bara komiskt

    • jakob 20 maj 2010 den 20:51 #

     Att vi inte nått ut är ju snarare ett kommunikativt problem än ett tecken på att politiken är dålig. Om du faktiskt skulle letat runt i min blogg så skulle du hittat flera inlägg där jag förespråkar en tredelning av föräldraförsäkringen och om du är nyfiken på annat kan du kolla på http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=165805

     • Annonym 20 maj 2010 den 23:05 #

      Jag gav ett exempel.. Sedan så skulle inte miljöpartiet ligga över 4 % spärren om inte media skulle blomma upp med global uppvärmning osv.. Skrämselpropaganda. Ni är ett parti som gynnar Socialdemokraterna att få ta över makten. Media har varit eran enda hjälp.

 3. perss0nerik 21 maj 2010 den 21:34 #

  Jag kan säga att vi jobbar med att forma vårat partiprogram för Örnsköldsviks kommun. Partiprogrammet är inte klart men det är på väg och vi kommer att presentera det i god tid innan valet. Att säga att vi inte har nån politik och att vi är ett enfrågeparti är väldigt fel med tanke på att vårat partiprogram kommer att bestå av allt ifrån miljöpolitik till äldreomsorg, jobbpolitik, ekonomi, jämställdhet, trygghet på arbetsplats, invandringen osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s