Inför valet får gammal politik nytt liv med FP och C

14 Mar

Folkpartiet presenterade idag en miljöbilspremie som ska hjälpa miljöbilsförsäljningen i Sverige. Det man inte nämner är att det var Alliansen som först tog bort miljöbilspremien! (och införde en skatt som drabbade de bilar som släppte ut minst) och dessutom så vill FP inte göra kraven för vad som klassificeras som en miljöbil snävare. De vill låta nivån ligga kvar på 120g co2/km.

Idag går även Centern ut med ett förslag som ska främja miljöbilar. Gratis parkering och sänkt trängselskatt lyder förslaget. Det man då glömmer är att man i många kommuner runt om i Sverige redan har gratis parkering för miljöbilar, så förslaget innebär knappast någonting nytt.

Nästan ännu sjukare blir det när Folkpartiet går ut och säger att man istället bör höja koldioxidskatten för att komma åt utsläppen – trots att Alliansen själva låtit den vara orörd samtidigt som man investerar vidare i kolkraft.

Nej, nu vill jag se riktig politik från Alliansens sida. Klimatförändringarna är kanske min generations största problem och vi behöver radikala förändringar nu! Inte gammal politik som får ett nytt liv i en fantasilös Allians försök att locka röster.

Annonser

Ett svar to “Inför valet får gammal politik nytt liv med FP och C”

  1. Hans 14 mars 2010 den 13:09 #

    Otvivelaktigt är den mänskliga organismen planetens största ekologiska störning de sista 10.000 åren. En accelererande befolkningstillväxt och 1900-talets exempelösa användning av lagrad solenergi för jordbruksutveckling, konsumtionsprodukter och transport innebär grunden för industrialismens välfärd och ofärd.
    Alliansen har sitt fokus på ekonomisk tillväxt som man menar hänger ihop med ekologisk tillväxt alternativt balans på något sätt. De kausala sambanden är ”marknadsstyrda”. Trots det vill man lagstiftningsvägen hjälpa ekologin. Mest för att det kan generera röster från de som börjar se militärmakt, blod och värme i tillväxtens drivmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s