Nya svenska bilar släpper ut tredje mest i EU

28 Jan

Det visar en rapport som just släpptes från EU-kommissionen.* Att vi ligger så illa till förvånar till och med mig, med ett snittutsläpp på 173.9 gram per km per köpt bil ligger vi ljusår efter Portugal där snittutsläppen ligger 138.2 gram per km.

Fast ska vi vara förvånade? Alliansen har de senaste åren ändrat miljöbilspremien så att den premierar bilar som kör på icke-förnybara bränslen och som släpper ut mest.

Sen så var det ju den där vägen. Historiens dyraste motorväg i Sverige som enligt Andreas Carlgren byggs ”för en tid när bilarna går på biogas och el. Det är entydigt.” Tyvärr så kan man nog inte komma längre från sanningen i dagsläget. Mer om Förbifart Stockholm kan du läsa här.

Som tur är så finns ju Miljöpartiet som har lagt förslag på en miljöbilspolitik som kan ta itu med de problem som Alliansens miljöbilspolitik har haft.

Annonser

Ett svar to “Nya svenska bilar släpper ut tredje mest i EU”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alliansens miljöpolitik är ett enormt luftslott « Jakob Lundgren - 28 mars 2010

    […] alla bilar ändå kommer gå på el om tjugo år. Synd då bara att nybilsförsäljningen i Sverige är tredje utsläppstyngst i EU vilket i och för sig är en naturlig effekt av att regeringen lyckats med konststycket att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s