Miljöpartiet bäst enligt företagarna

15 Okt

Organisationen Företagarna har gjort en väldigt intressant undersökning om vilket partis politik som småföretagarna föredrar. Intressant är den just för att avsändaren till de politiska förslagen varit dolda för de tillfrågade, alltså visste det inte vilket parti som kom med förslagen.

Det parti som visade sig vara populärast var Miljöpartiet följt av Vänsterpartiet och Centerpartiet. Vars Moderaterna som försöker marknadsföra sig som ett parti för småföretagare kom framgår inte, det enda som framgår är att deras politik inte är den populäraste när det kommer till kritan.

Från Svenska Dagbladet:

Miljöpartiet är bäst. Sedan kommer Vänsterpartiet. Företagare har fått rangordna vilka partier som har det mest småföretagarvänliga förslaget.

Det som kommer högst på listan över positiva inslag är Miljöpartiets förslag att sänka arbetsgivaravgiften med tio procentenheter upp till en lönesumma på 2,5 miljoner kronor. Det stöds av över 60 procent av de svarande företagarna. Vänsterpartiets förslag att ta bort sjuklöneansvaret hos företag med färre än tio anställda, tycker nästan 50 procent skulle gynna företagsklimatet väldigt mycket, enligt organisationen Företagarnas undersökning.

Trea kommer Centerns förslag att avskaffa turordningsreglerna för företag med färre än 50 anställda.
I undersökningen har förslagens avsändare mörkats, så att inte företagarna skulle svara efter partitillhörighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s