Allianspolitiker uteblir under telekomförhandlingar

29 Sep

I måndagskväll började förlikningen kring det omstridda Telekompaketet som skulle kunna innebära att man som internetleverantör får ansvaret att filtrera vilka sidor som användaren får eller inte får se. Någonting som potentiellt kan användas för att blockera regimkritiska sidor, särskilt i länder där yttrandefriheten inte är lika självklar som den är i Sverige. Dessutom så öppnar Telekompaketet upp för att man ska kunna stänga av användare från internet. Någonting som begränsar någonting så grundläggande som individens rättighet till information.

Men nu har i alla fall förlikningsprocessen kring paketet startat eftersom det stoppades i Europaparlamentet innan EU-valet. En förlikningsprocess som borde vara av intresse för alla som arbetar för att skydda integriteten.

Två svenskar fanns närvarande; Eva-Britt Svensson (V) och Christian Engström (pp), den sistnämnda var representant från den Gröna Gruppen där Miljöpartiet också sitter. Övriga svenskar som skulle vara på mötet var Gunnar Hökmark (M), Lena Ek (C) och Marita Ulvskog (S) men de dök aldrig upp.  Att Lena Ek som skrev ett debattinlägg på Newsmill om just de kommande förhandlingarna och som tillsammans med centern ”integritetscertifierade” sig själv i valrörelsen inte dök upp är oroväckande. Om inte ens den svenska allianspolitiker som gick till val hand i hand med integritetsfrågan bryr sig nog för att dyka upp vad kan vi då förvänta från de övriga?
Däremot så ville Christian Engström och Philippe Lamberts från den Gröna att gruppen skulle ha en helhetsbild under förlikningsprocessen.

– Det blir märkligt när man bara vill diskutera en liten detalj kring internetanvändarnas rättigheter. Allt hänger samman. Och om det nu skall bli en förhandling, då är det otaktiskt av parlamentet att redan från början begränsa sin egen handlingsfrihet

Säger Christian Engström, Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet.

Läs även: Christian Valtersson, Henrik Alexandersson, Piratpartiet

Annonser

Ett svar to “Allianspolitiker uteblir under telekomförhandlingar”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Christian Valtersson: Lena Ek (C) skolkar när hon har reell möjlighet att påverka, vol. 2 - 01 oktober 2009

    […] den certifieringen nu var värd…) och varit aktiv i debatten med debattartiklar och liknande. Jakob Lundgren lyckas avgränsa själva kärnan i Eks agerande:"Om inte ens den svenska allianspolitiker som gick […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s