Vars finns jämställdheten inom moderaterna?

10 Aug

Jag skrev i ett tidigare inlägg om jämställdheten som glömdes bort under EU-valet och hur regeringen verkar handsfallen inför det.

I fredags kom en rapport som visar hur pass stor den manliga dominansen är inom moderaterna. Endast i 21 av 290 kommunstyrelser är moderata kvinnor lika väl representerade som männen, i övriga är de underrepresenterade. I tre kommuner finns inga kvinnor representare för huvudtaget!

Kenneth Isaksson som sitter i kommunfullmäktige i Robertsfors kommenterar ” – Jag har frågat flera stycken. Men man kan ju inte tvinga människor om de inte vill, säger han.”  men inte ens ordförande för M-kvinnor håller med honom där utan säger ”det duger inte att leta ursäkter”.

Och ja, man kan ju ställa sig frågan varför kvinnor inte känner sig bekväma att ta plats inom moderaterna och Statsvetaren Katarina Barrling Hermansson menar att moderaterna har en partikultur som inte tillåter kvinnor att ta plats.

Jag kan bara hålla med Christian Valtersson om att det kanske är dags för Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni att boka in ett möte med Reinfeldt och diskutera varför deras parti är det största hindret för jämställdhet inom politiken i dagens Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s