Dags att agera i Iran

22 Jun

Varje dag möts vi av nya rapporter om de hemska händelseförlopp som sker i Iran. Polisen har enligt rykten getts order att skjuta skarpt mot demonstranter, medlemmar ut oppositionen grips en efter en och rapporter talar om att hundratals demonstranter arresterats. Idag kommer rapporter om att så många som 150 kan ha dödats under protesterna, och även om dessa rapporter är osäkra då journalister förbjudits från att rapportera av den Iranska makten och internet samt mobilnätet i Iran har stängts av för att hindra oppositionister från att kommunicera så är det väldigt oroväckande.

Det är nu dags för den svenska ambassaden i Teheran att agera. Det är dags att öppna våra dörrar för de skadade så att de kan få en säker plats att bli omhändertagna på. Detta kan du göra:

1. Kräv att den svenska ambassaden i Teheran öppnar sina dörrar dör de nödsökande. Telefon: +98 21 2371 2200 eller email ambassaden.teheran@foreign.ministry.se

2. Skriv brev till den Iranska Ayatollahn och be om ett humant behandlande av demonstranter.

3. Ställ om tidzonen till +3.5 och platsen till Teheran på era bloggar och Twittrar. På det sättet försvårar ni för den Iranska säkerhetspolisen.

Både Miljöpartiet och Grön Ungdom har fördömt den Iranska regimens handlande. Det är dags för den svenska regeringen att göra detsamma!

Annonser

2 svar to “Dags att agera i Iran”

  1. Linn 23 juni 2009 den 23:37 #

    NUDERBART att du kommit igång du också med att blogga! Jag ser med spänning fram emot att följa din blogg! 🙂 🙂 🙂

    Situation i Iran är riktigt läskig och får mig att må illa:(

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bloggen fyller ett år « Jakob Lundgren - 22 juni 2010

    […] är det ett år sedan jag skrev och publicerade mitt första inlägg på bloggen. Ämnet var då valet i Iran och sedan dess har jag skrivit om allt ifrån rekryteringsmetoder och rösträtt till egna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s